pondělí 7. září 2009

Putin a Medveděv - nejoblíbenější politici v Rusku


Hlasujte online o popularitě těchto dvou ruských politiků. Můžete mimojiné psát své komentáře a připomínky ohledně Vaší spokojenosti nebo nespokojenosti s jejich vládou, vkládat zajímavé články a odkazy, týkající se Putina a Medveděva.


Дмитрий Медведев - Dmitry Medveděv


Dmitry Medvedev


C 2 марта 2008 президент Российской Федерации.

The current President of Russia.

Od 2. března 2008 je Medveděv ve funkci prezidenta Ruské Federace.


Život

Otec Medveděva Anatolij Afanasievič Medveděv byl profesorem v Leningradském technologickém institutu. Matka Julia Veniaminovna rozená Šapošnikovová je filoložka, přednáší na Pedagogickém institutu A. I. Gercena, dříve pracovala jako průvodkyně v muzeu. Dmitrij Anatolijevič Medveděv byl jediným potomkem v rodině. Spolu s rodiči žil v bytě v dělnické čtvrti Kupčino na okraji Leningradu. Studoval na právnické fakultě tehdejší Leningradské státní univerzity, na katedře občanského práva. Zajímal se o vzpírání, ve kterém i reprezentoval školu.

V roce 1990 dokončil svoji aspiranturu a získal titul kandidát věd. V letech 1990 až 1999 vyučoval na Leningradské univerzitě, tu v té době přejmenovali spolu s městem Petrohrad. Současně v letech 1990 až 1995 pracoval jako poradce Petrohradského magistrátu Anatolija Sobčaka, kde působil na oddělení pro styk s veřejností. Byl bezprostředním podřízeným Vladimíra Putina. V Smoľnom vypracovával smlouvy, dohody a investiční projekty. Byl na stáži v orgánech samosprávy ve Švédsku. V roce 1998 sa stal předsedou správní rady Bratrského lesoprůmyslového kombinátu, velkého průmyslového komplexu, zabývajícího se těžbou a zpracováním dřeva.

Během roku 1999 se dostal spolu se skupinou lidí z Petrohradu, kterou přivedl Vladimir Putin po odstoupení Jelcina, do vrcholních státních postů v Moskvě. Od června roku 2000 byl předsedou správní rady firmy Gazprom. Ve stejném roce se stal také vedoucím kanceláře prezidenta Ruské federace, vedl předvolební štáb Putina. Od 14. listopadu 2005 byl náměstkem předsedy vlády Ruské federace. Dne 10. prosince 2007 vyhlásila strana Jednotné Rusko a další strany, že podpoří jeho kandidaturu na post prezidenta ve volbách v roce 2008. Dne 7. března 2008 vyhrál v prezidentských volbách, když získal 70,28 % právoplatných hlasů voličů. Dne 7. května 2008 nastoupil na post prezidenta Ruské federace.

Medveděv se v roce 1989 oženil se svojí láskou z dětství Světlanou Vladimirovnou Linnikovou. V roce 1996 se jim narodil syn Ilja. Medveděv má rád hard-rock, je milovník kapel Deep Purple, Black Sabbath, Pink Floyd a Led Zeppelin. Sbírá jejich originální vinylové desky a sám o sobě hovoří, že vlastní všechny nahrávky Deep Purple. Tyto kapely poslouchal ještě jako mladý, sbíral jejich nahrávky i v období, kdy se tyto kapely ocitly na černé listině státem zakázaných projevů západní kultury. V únoru 2008 se Medveděv spolu se Sergejem Ivanovem ukázal na koncertě Deep Purple v Moskvě. I přes nabitý program se nejméně hodinu ráno a hodinu večer věnuje plavání a návštěvám posilovny. Podle vícero názorů je Medveděv člověk mírné povahy s mírně liberálními a pragmatickými názory, schopný organizátor a příznivec Vladimira Putina.


source: wikipedia


Dmitry Medveděv jinde v síti:


viz: Kde jinde můžete najít V.V.Putina?


Dmitry Medveděv ve světových médiích:


Daily Times - Medvedev blasts Ukraine, Baltic states over WWII

ITAR-TASS - Medvedev satisfied with development of strategic partnership with India

Telegraph.co.uk - Russia's President Dmitry Medvedev changes tack over Ukraine

FOX News - Medvedev: Finding Killers of Slain Activists Is Top Priority


Владимир Путин - Vladimir Putin


Vladimir Putin


Бывший президент и нынешний Премьер министр России.

Former President of Russia and the current Prime Minister of Russia.

Bývalý prezident a nynější premier Ruska.


Život


Narodil se 7. října 1952 v sovětském Leningradu. Jeho rodiče byly oba dělníci, otec bojoval jako člen Rudé armády v druhé světové válce, matka zůstala a přežila celou blokádu Leningradu. Putin měl i dva sourozence, narozené ve 30. letech, jeden bratr ovšem zemřel pár měsíců po narození, a druhý na záškrt při německé blokádě Leningradu. Roku 1975 dostudoval práva na leningradské Státní univerzitě. V průběhu studia na vysoké škole se stal členem KGB a KSSS, jejichž členem zůstal až do rozpadu Sovětského svazu roku 1991. V letech 1985-1990 působil jako sovětský špión na území NDR v Drážďaněch. 28. července 1983 se oženil s Ludmilou Alexandrovnou Škrebněvovou, učitelkou španělštiny a bývalou letuškou. Mají dvě dcery: Marii, narozenou roku 1985 a Jekaterinu, narozenou roku 1986.


source: wikipedia


Kde jinde můžete najít V.V.Putina:


Hlasujte pro změnu, Online referendum Первый политик. Политическая ситуация, голосование о политиках и политических предпочтениях. Онлайн голосование. Politiké analýzy. Online volby. Голосование, оценка и мониторинг политических предпочтений Demokratickou formou může každý volně a svobodně vyjádřit politické preference a veřejné mínění. Election(s)Meter - Blog Hlasujte pro změnu, Online referendum Election(s)Meter - Sitemap of Elections, politicians, polls, public opinions Odkazy k zajištění politické rovnováhy, umožňuje zastoupení různým politickým ideálům a potvrzuje tak závazek čestnosti a nestrannosti. Election(s)Meter Discussion Forum Následující je věnované světové veřejnosti proto, aby se každý jednotlivec mohl osobně a aktivně podílet svým názorem a přáním na skutečné politice. Elections, politicians, polls, public opinions on Facebook Volební přehledy a výsledky. External sitemap of Elections, politicians, polls, public opinions Spojte se s komunitou uživatelů, která se zapojuje, aby vytvořila veřejné fórum pro svobodnou politickou volbu. Links to Elections, politicians, polls, public opinions Aktivně vyjádřete své demokratické právo Links to Public opinion analyses, Elections, politicians, polls Demokratickou formou může každý volně a svobodně vyjádřit politické preference a veřejné mínění. Links to Best links to Elections, politicians, polls, public opinions Spojte se s komunitou uživatelů, která se zapojuje, aby vytvořila veřejné fórum pro svobodnou politickou volbu. Links to Politicians, polls, public opinions, elections


Putin ve světových médiích:


The New York Times - V.V.Putin

BBC News - Polish, Russian press welcome Putin gesture

HAARETZ.com - Finland asks Putin to explain nabbed ship incident

EURASIANET.com - GEORGIA: PUTIN IS KEEPING AN EYE ON TBILISI

REUTERS - Putin dashes to Chechnya, shows support for Kadyrov

guardian.co.uk - The second world war: the honourable road to ruin


Žádné komentáře:

Okomentovat